Veidekkes datterselskap, Kynningsrud Fundamentering AS ønsker å overta 73 prosent av Båsum Boring AS og Båsum Boring Trøndelag AS. Her fra kontraktsmøtet på Krøderen Kro. Fra venstre Erling Omre daglig leder i Kynningsrud Fundamentering AS – Trond Båsum daglig leder i Båsum Boring AS, Stein Båsum teknisk, og Nils Hæstad i Veidekke Aanlegg (styreleder i KF)

Veidekke vil kjøpe Båsum

Veidekkes datterselskap Kynningsrud Fundamentering har inngått intensjonsavtale om å kjøpe 73 % av aksjene i Båsum Boring AS og Båsum Boring Trøndelag AS.

Veidekkes datterselskap Kynningsrud Fundamentering har inngått intensjonsavtale om å kjøpe 73 % av aksjene i Båsum Boring AS og Båsum Boring Trøndelag AS.

– Båsum er Norges største aktør innen brønn- og energiboring, og et meget veldrevet selskap. Dette kjøpet vil styrke oss innen energi- og miljøløsninger samt tilføre oss nye tjenester på anleggs­markedet, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.
Båsum Boring har siden starten i 1952 bygget seg opp til å bli ledende i Norge innen boretjenester for energi-/vannbrønner, fundamentering, gjennomboring samt utblokking og rehabilitering av rør uten graving. Selskapet har en årlig omsetning på rundt 150 millioner kroner med 52 ansatte på Krøderen og åtte ansatte i søsterselskapet Båsum Boring Trøndelag AS.

Inn i en større sammenheng
– Jeg ser at det å knytte Båsum Boring til Kynningsrud Fundamentering og Veidekke vil være bra for oss for å utvikle vår virksomhet videre. I tillegg blir vi nå en del av en stor og kompetent entreprenør og får muskler til være med å kjempe om stadig større oppdrag på det norske anleggsmarkedet. Dette er jeg udelt positiv til, sier daglig leder Trond Båsum i Båsum Boring AS.
– Båsum Boring vil tilføre oss nye forretningsområder og styrke vår gjennomføringsevne og konkurransekraft. Dette er et svært solid selskap med et godt omdømme som vi gleder oss til å få med på laget, sier daglig leder Erling Omre i Kynningsrud Fundamentering AS.
Det forventes at endelig avtale inngås i slutten av september under forutsetning av Konkurransetilsynets godkjennelse.