F.v. Rune Gundhus, Dag Espen Båsum, Gunbjørn Kjernaas og Terje Bottolfs. (Foto: Jørn Søderholm)

Stilte sterkt på Hallingtreff

Båsum Boring stilte med en sterk delegasjon på årets Hallingtreff. Her fikk de høste ny kunnskap og lære av andres erfaringer. Årets treff har samhandling som tema.

Båsum Boring stilte med en sterk delegasjon på årets Hallingtreff. Her fikk de høste ny kunnskap og lære av andres erfaringer. Årets treff har samhandling som tema. – Veldig spennende å se hvordan dynamikken mellom byggherrer, entreprenører, rådgivere og leverandører kan fungere godt, sier Dag Espen Båsum.

Over 300 deltakere og 23 utstillere møttes i midten av juni til Hallingtreff i Ål og på Geilo. Årets treff markerer 25 års jubileum, og setter også ny rekord i antall deltakere.

Båsum Boring AS har over ti års fartstid på Hallingtreff, og var også denne gang en av utstillerne. Selskapet stilte med en delegasjon av erfarne fagfolk, med daglig leder Dag Espen Båsum i spissen. Her fikk de møte VA-folk fra hele landet, samt noen fra Sverige og Finland.

God samhandling

– Veldig fornøyd med dette fagtreffet! Det er utrolig mye spennende å lære, både i foredragene fra scenen og i møter med andre deltakere. Det er veldig spennende å se hvordan dynamikken kan fungere godt i samhandling mellom byggherrer, entreprenører, rådgivere og leverandører, sier daglig leder Dag Espen Båsum.

Årets Hallingtreff holder fast på tradisjonen om et VA-faglig solid program, der NoDig og grøftefrie metoder stårt sterkt. I år var samarbeid hovedtema, med “Verdien av samhandling” som overskrift i programmet.

– Når vi endelig er samlet skal vi bruke tre dager til å dele kompetanse og jobbe for et ledningsnett som skal holde i 100 år. Vi er alle bidragsytere inn i en viktig bransje. Vi skal være rause med hverandre og gi hverandre innblikk i utfordringene, sa Sverre Tragethon på åpningen.

Han er daglig leder i Hallingplast AS, selskapet som er vertskap og med-arrangør på Hallingtreff.

Kunnskap blir større og bedre av deling

Sverre Tragethon, Hallingplast AS. (Foto: Jørn Søderholm)

– Ta imot kunnskap, og ta del i hverandres kunnskap. Målet er at alle skal ha en ryggsekk full av kunnskap når dere reiser hjem.  Si det du mener, vær nysgjerrig og juster egne oppfatninger dersom du forstår at andre har mye å bidra med, sa Tragethon.

Samhandling, samarbeid og ønsket om å lære av hverandre passer som hånd i hanske med verdiene hos Båsum Boring.

– Å spille hverandre gode er det beste vi kan gjøre for alle parter. Ikke være så redde for å dele. Kunnskapen blir bare større og bedre når man deler den. Det gjelder for alle aktører i verdikjeden. Når byggherre, konsulent, entreprenør og leverandør deler av sin kunnskap i stedet for å tviholde på sine egne teknikker, da blir den samlede kunnskap enda større, sier Dag Espen Båsum.

Etter flere utsettelser som følge av pandemien kunne arrangørene Hallingplast AS, Scandinavian Society for Trenchless Technology (SSTT) og Rørinspeksjon Norge endelig ønske deltakere og utstillere velkommen til Hallingtreff. Dangen gikk arrangementet av stabelen i juni i stedet for januar, og deltakerne ble ønsket velkommen i strålende sommersol.

Ærespris til Steinar Tragethon

Hallingtreffs ærespris for 2022 ble på festmiddagen tildelt Steinar Tragethon, gründer og daglig leder på Hallingplast AS gjennom drøyt 40 år. 300 festkledde deltakere på Hallingtreff registrerte at den sindige hallingdølen ble mer eller mindre satt ut da han ble tildelt prisen, men han fikk en ferdig skrevet takketale, lesebriller og godt lys som hjelp til å gjennomføre en rørende tale der han sedvanlig trakk fram alle andre enn seg selv.

Steinar Tragethon, Hallingplast AS

Steinar Tragethon fikk Hallingtreffs ærespris 2022. (Foto: Jørn Søderholm)

– Årets prisvinner er utdannet rørlegger, og i sitt yrke har vinneren i alle år jaktet på smarte løsninger for norsk vannbransje, sa juryen i sin begrunnelse.

Båsum sier seg fullstendig enig i juryens valg og begrunnelse, og gratulerer både vinneren selv og Hallingplast.

– Det var veldig moro! Jeg kan ikke tenke meg en mer verdig kandidat til den prisen enn Steinar Tragethon, sier Dag Espen Båsum.